Торт "Шоколадний сад"
- 1. Вершкове масло — 450 г.
- 2. Цукор — 1,5 ст.
- 3. Яйце — 7 шт.
- 4. Млинцеве борошно — 350 г.
- 5. Молоко — 1 ст. л.
- 6. Розчинна кава — 2 ст.л.
- 7. Вершки (33%) — 200 мл.
- 8. Гіркий шоколад — 300 г.
- 9. Білий шоколад — 100 г.
- 10. Полуниця — 200 г.
- 11. Розпушувач — 1 ч. л.
- 12. Цукрова пудра — 200 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Насамперед слід приготувати тісто. У глибокій мисці розтерти розм'якшене масло з цукром (можна збити міксером, вінчиком), туди ж додати яйце (по одному) і продовжувати збивати. Просіяне млицеве борошно, розпушувач, каву змішати в окремій мисці. Потім з'єднати усі інгредієнти і вимісити тісто.
Гіркий шоколад поламати на невеликі шматки і розтопити на водяній бані (поки він повністю не розтане) і остудити. Білий шоколад просто покришити на шматки. Два види шоколаду додати в тісто і перемішати.
Далі, розігріти духовку до 180ºС. Спочатку змастити вершковим маслом форму для торта, вистилати на дно папір для випікання і акуратно вилити тісто. Поставити випікати на дві години в духовку. Якщо корж почне підгорати, згори прикрити фольгою. Перш ніж вийняти готовий бісквіт з форми, дати йому трохи остигнути.
Поки готується бісквіт, перейти до приготування крему. Спершу слід розтопити гіркий шоколад (150 г.) на водяній бані і змішати його з 1 ст. л. розчинної кави. Охолодити. До отриманої маси підмісити збитий білок (1 шт.), цукрову пудру, вершки (жирністю 33%), 100 г. вершкового масла і 3 ст. л. води. Все збити до отримання однорідної маси.
Полуницю обмити і обсушити. Нарізати невеликими шматочками.
Готовий бісквіт розрізати на 4 коржі. Кожен корж намазати кремом, посипати шматочками полуниці і скласти докупи.
Прикрасою для торта можуть послужити будь-які міцні живі листки. В першу чергу листочки обмити і просушити на кухонному рушнику. Розтопити шоколад (чорний або білий). Змастити ним зворотну частину листка кухонным пензликом. Викласти на пергамент і помістити в прохолодне місце, дати їм остигнути. Після чого, акуратно відокремити пласт шоколаду від живого листочка.
На верхівку торта натерти гіркий шоколад, що залишився. Прикрасити листочками.