Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід гарбуз літо › Гарбузові равіолі
Гарбузові равіолі

Гарбузові равіолі

Ви готували коли-небудь равіолі (італійські пельмені) з начинкою з гарбуза? Ваша відповідь передбачувана: "Ні". Прийшла пора позбавлятися від стереотипів. Приготуйте равіолі - традиційну страву італійської кухні з незвичною начинкою. Спробуйте, і Ви будете повертатися до цього рецепту ще не один раз. Запевняємо Вас: вийде дуже смачно, до того ж корисно. Адже гарбуз - джерело цілого ряду цінних для людського організму речовин. Причому, на ступінь корисності цього дивного осіннього овоча майже не впливає термічна обробка. В гарбузову начинку додадуть свої смакові нотки подрібнена ріпчаста цибуля, куркума і мелений мускатний горіх.

Кількість порцій 2
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно грубого помолу — 200 г.
  2. 2. Олія оливкова — 4 ст. л.
  3. 3. Вода мінеральна — за смаком
  4. 4. Гарбуз — 400 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1,5 шт.
  6. 6. Горіх мускатний — 5 г.
  7. 7. Куркума — 1 г.
  8. 8. Апельсини — 1 шт.
  9. 9. Помідори — 1 шт.
  10. 10. Сметана — за смаком
  11. 11. Кріп — 0,5 пучка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування тіста, висипати борошно в миску, в борошно додати сіль і олію, розбавити обережно потрібною кількістю води, місити до пластичності.

  2. Для приготування начинки, натерти половину гарбуза, віджати сік. Посолити м'якоть, додати половину подрібненої цибулі, куркуму і мускатний горіх.

  3. Тісто розкачати тонким шаром, вирізати кружальця. Викласти начинку в центр кожного кружечка з тіста, защипнути краї. Відварити в пароварці або в киплячій воді на плиті.

  4. Для приготування соусу, цибулю подрібнити, обсмажити в олії на сковороді до золотистого кольору, натерти половину гарбуза, додати гарбуз до цибулі на сковороді, видавити в сковороду сік апельсина, тушкувати протягом 5 хвилин. Додати подрібнений зубчик часнику і нарізані помідори, тушкувати ще 2-3 хвилини. Зняти з плити, додати подрібнений кріп. Подавати равіолі з соусом і сметаною.