Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід › Суп із морквою і мигдалем
Суп із морквою і мигдалем

Суп із морквою і мигдалем

Суп із морквою і мигдалем відноситься до такого різновиду перших страв, як супи-пюре, які добре засвоюються і вельми затребувані в дитячому та дієтичному харчуванні. Французьке слово "purée" позначає "продукти, які перетерли в кашку". Подрібнення інгредієнтів до стану пюре - відмітна особливість цієї страви. Відварені до готовності інгредієнти протирають через сито, але, звичайно, зручніше, скористатися блендером. Запропонована страва готується на основі поєднання курячого бульйону, яблучного соку і води. Незвично і оригінально! В якості овочевих інгредієнтів використовуються цибуля-шалот, картопля і морква. Завдяки моркві і суміші прянощів каррі у супу яскравий, життєрадісний колір.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Цибуля-шалот — 4 шт.
  2. 2. Лавровий лист — 1 шт.
  3. 3. Імбир — 0,25 ч. л.
  4. 4. Карі — 0,75 ч. л.
  5. 5. Кмин мелений — 1 ч. л.
  6. 6. Масло вершкове — 60 г.
  7. 7. Картопля — 1 шт.
  8. 8. Морква — 680 г.
  9. 9. Бульйон курячий — 480 мл.
  10. 10. Сік яблучний — 240 мл.
  11. 11. Вода — 300 мл.
  12. 12. Сіль — 0,75 ч. л.
  13. 13. Перець чорний мелений — 0,75 ч. л.
  14. 14. Мигдаль — 40 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти каструлю, покласти вершкове масло, розтопити, після чого викласти в каструлю нарізану цибулю, додати лавровий лист, тертий імбир, кмин і карі. Готувати протягом 6-8 хвилин до м'якості цибулі.

  2. Картоплю і моркву промити під холодною водою, очистити від шкірки. Нарізати картоплю кубиками, моркву нарізати тонкою соломкою. Додати картоплю з морквою в каструлю до цибулі. Потім влити також в сковороду бульйон і яблучний сік, воду, посолити і поперчити за смаком.

  3. Довести до кипіння суміш в каструлі, зменшити вогонь, варити 20-25 хвилин до м'якості моркви. Після, витягнути з каструлі лавровий лист. Перекласти суп в чашу блендера, подрібнити до пюре. Подавати з подрібненим смаженим мигдалем.