Стейки в кунжуті і розмарині
Навіть такій простій страві як свинячі відбивні можна надати пікантності і зробити це зовсім просто. У цьому можуть допомогти кунжут і розмарин. Кунжут повністю розкриває свої смакові властивості в смаженому вигляді і доповнює блюдо, в якому присутній. Насіння кунжуту має корисні властивості, а саме виводить шкідливі речовини з організму. «Хвойний» аромат і злегка гострий смак розмарину чудово поєднується з м'ясом і томатами. Недарма італійці так люблять додавати розмарин в томатний соус, що подається до пасти. Для приготування ароматного м'яса додають молоді листочки розмарину, вони надають страві особливий гострий смак. Подавати свинячі відбивні можна зі свіжою зеленню або овочевим салатом.
- 1. Кунжут — 100 г.
- 2. Перець чорний мелений — за смаком
- 3. Свинина — 500 г.
- 4. Яйця — 2 шт.
- 5. Соняшникова олія — 70 мл.
- 6. Розмарин свіжий — 50 г.
- 7. Сіль — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Товщина м'ясних стейків не повинна бути більше 1 сантиметра. Щоб стейк був ніжним - злегка відбити м'ясо.
Голки розмарину відокремити від стебла і розрізати.
Замаринувати м'ясо. Покласти шматок відбивної і тільки верхню його частину посолити, поперчити, посипати розмарином. Зверху покласти наступний шматок і так всі відбивні викласти в стовпчик і на пару годин відправити в холодильник маринуватися.
Яйця збити вінчиком.
Кунжут висипати в пласку тарілку. Відбивну вмочити в яйце, а потім в кунжут.
Смажити відбивні краще на великому вогні і з великим додаванням олії. Обсмажувати їх по 5 хвилин з кожного боку, до появи у кунжуту золотистого відтінку.