Соус для устриць класичний
- 1. Вино — 500 мл
- 2. Лимон — 1 шт
- 3. Цукор — 1 ст. л.
- 4. Цибуля — 1 шт
- 5. Олія — 2 ст. л.
- 6. Масло вершкове — 10
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
- 9. Тим'ян
- 10. Часник — 2 зубчика
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цибулю і часник помийте, видаліть лушпиння, після цього дрібно наріжте. Чебрець варто промити і струснути. Занадто подрібнювати продукт не варто. Лимон також промийте, розріжте на дві частини. Половинку приберіть, вона залишиться для приготування інших страв, а з другої зріжте цедру, подрібніть її, перетираючи на тертці, лимонний сік видавіть в тарілку.
Візьміть сотейник і вилийте в нього рослинне масло, включіть плиту, почекайте, поки посуд гарненько нагріється. Після цього розтопіть вершкове масло, покладіть в ємність цибулю і часник. Додайте в них чебрець, столову ложку лимонної цедри. Смажте, поки цибуля не набуде золотистого відтінку, займе процедура приблизно п'ять хвилин.
Потім вам варто вилити в ємність сік і вино, додати цукор. Варка соусу займе не більше півгодини. Кришкою ємність не потрібно прикривати, дайте соусу гарненько уваритися. Але не забувайте перемішувати. Потім проціджуйте вино за допомогою сита, щоб залишився один соус. Цибуля, часник і зелень викидайте. Соус повертайте далі варитися ще хвилин на п'ять або десять. Покладіть сіль і перець, перемішайте і зменшіть вогонь.
Подавайте готовий продукт до устриць. Перелийте соус в спеціальну посудину і пропонуйте в теплому або холодному вигляді до устриць, можна прикрасити його гілочкою зелені.