Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід › Соте
Соте

Соте

Спекотний серпень – сезон стиглих овочів і той самий чудовий час, коли можна побалувати себе всілякими овочевими стравами. Рекомендуємо спробувати соте – тушковані овочі по-французьки, які гармонійно просочуються ароматами і соками один одного. Свою назву страва отримала завдяки способу приготування: овочі обсмажуються в сотейнику або на сковороді з різким «струшуванням», щоб рівномірно перемішати і перевернути всі інгредієнти. Соте ідеально підійде для тих, хто дотримується здорового харчування, але зовсім не проти спробувати що-небудь вишукане, адже воно одночасно смачне, корисне і низькокалорійне. Цей овочевий гарнір прекрасний як в гарячому, так і холодному вигляді.

Кількість порцій 2
Час приготування 80 хв

  1. 1. Баклажан — 2 шт.
  2. 2. Солодкий перець — 2 шт.
  3. 3. Помідор — 4 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Часник — 1 шт.
  7. 7. Петрушка — 15 г
  8. 8. Мелений чорний перець — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Рослинна олія — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани вимити, нарізати кружечками і покласти в солону воду на півгодини.

  2. Кільця цибулі обсмажити і викласти в посуд з товстим дном.

  3. Моркву нарізати кружечками, також обсмажити і викласти на цибулю. Посолити.

  4. Солодкий перець звільнити від насіння, нарізати соломкою і викласти зверху. Посипати подрібненою зеленню і пластинками часнику.

  5. Баклажани зарум'янити на олії з обох сторін. Викласти наступним шаром, посолити, посипати зеленню і часником.

  6. Помідори помістити на кілька секунд у гарячу воду. Зняти шкірку, нарізати кружечками і викласти на баклажани. Посолити, поперчити, посипати зеленню і часником.

  7. Каструлю щільно накрити кришкою. Довести до кипіння, встановити мінімальний вогонь і тушкувати соте близько 50 хвилин, не відкриваючи кришки.

  8. Подавати в гарячому або холодному вигляді, посипавши свіжою зеленню.