Шоколадно-лимонний торт
- 1. Яйця — 6 шт.
- 2. Цукор — 200 г
- 3. Вершкове масло — 75 г
- 4. Какао-порошок — 20 г
- 5. Мигдаль — 30 г
- 6. Борошно — 100-150 г
- 7. Вершки 33-35% — 150 мл
- 8. Лимон — 2 шт.
- 9. Чорний шоколад для оздоблення — 50 г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Мигдаль подрібнити в блендері
Одне яйце і 50 г. цукру з'єднати і збити.
Додати розм'якшене вершкове масло і ще раз збити.
Ввести подрібнений мигдаль і все добре перемішати.
До цієї маси через сито просіяти какао і борошно, замісити м'яке некруте тісто.
Форму змастити маслом, викласти до неї тісто, розподілити його по дну і бокам, виклавши невеликі бортики.
Натягнути на форму харчову плівку і поставити до холодильника на 30 хвилин. Тим часом нагріти духовку до 180°C.
Після закінчення часу плівку прибрати, на тісто викласти пергаментний папір, висипати зверху приблизно склянку квасолі або гороху (для того, щоб під час випікання тісто не здувалося). Випікати у розігрітій духовці 15-20 хвилин. Остудити.
Для начинки з лимонів зняти цедру за допомогою дрібної терки або спеціального ножа. Потім вичавити з них сік (всього знадобиться близько 100 мл. соку).
В одного яйця відділити жовток від білка (білок не знадобиться). Збити 4 яйця і один жовток із 150 г. цукру, ввести вершки і продовжувати збивати. Додати лимонний сік і цедру, все добре перемішати.
Влити отриману начинку на вистиглий шоколадний корж (начинка здаватиметься рідкою, але після випікання вона загустішає). Випікати у розігрітій до 180°C духовці 40-45 хвилин. Остудити.
Для оздоблення шоколад натерти на середній або дрібній терці і посипати торт отриманою крихтою.