Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська м'ясо › Салат із руколи з холодним стейком і рокфором
Салат із руколи з холодним стейком і рокфором

Салат із руколи з холодним стейком і рокфором

Для цього салату не обов'язково використовувати гриль. Можна підсмажити м'ясо на сковороді, стейки попередньо розрізають на 4 частини, щоб швидше приготувалися і не були занадто сухими. Для того щоб листя руколи швидко не розмокнули, соус подають окремо або поливають їм готову страву безпосередньо перед подачею на стіл. Руколла - це дуже соковита і смачна пряність, ідеально підходить до м'яса, запеченого на грилі, також відмінно поєднується з сирами. Але корисна і смачна тільки свіжа зелень рукколи. Приготований салат з додаванням руколи, їсти потрібно відразу, тому що довгий час ця зелень не зберігається.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Кетчуп — 1 ст. л.
  2. 2. Гірчиця зерниста — 2 ст. л.
  3. 3. Цукор — 1 ч. л.
  4. 4. Сік лимонний — 2 ст. л.
  5. 5. Оцет бальзамічний — 2 ст. л.
  6. 6. Олія оливкова — 30 мл.
  7. 7. Філе яловичини — 500 г.
  8. 8. Рукола — 2 пучка
  9. 9. Сир рокфор — 125 г.
  10. 10. Сіль — 1 ч. л.
  11. 11. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування соусу, змішати в мисці кетчуп, гірчицю, цукор, подрібнений часник, лимонний сік, оцет, олію, сіль і перець. Все ретельно перемішати.

  2. Розрізати навпіл два великих стейка, натерти сіллю і перцем. Змастити деко олією, викласти м'ясо, відправити в духовку на кілька хвилин, перевертаючи періодично.

  3. Витягнути м'ясо, викласти його на листя руколи на тарілці, залити соусом, посипати зверху сиром.