Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід обід вегетаріанські страви › Салат з нутом, помідорами і м'ятою
Салат з нутом, помідорами і м'ятою

Салат з нутом, помідорами і м'ятою

Нут - це турецький горох з трохи горіховим присмаком. На жаль, дуже мало людей в країнах СНД його вживають в свій раціон (хоча у вегетаріанців він користується великою популярністю), на відміну від Європи і США. Адже нут містить величезну кількість важливих нашому організму вітамінів (А, С, В1, РР) і макроелементів (особливо калію). А кількість білка в 100 грамах нуту не поступається кількості, яка міститься в червоному м'ясі. З нуту готуються гарніри, вегетаріанські або пісні котлети, закуски і салати. Як приклад - рецепт нижче наведеного салату. Він з розряду тих, які можна вживати як окрему страву, адже салат дуже ситний і додасть вам енергії на тривалий час.

Кількість порцій 4
Час приготування 65 хв

  1. 1. Нут — 200 г.
  2. 2. Помідори черрі — 200 г.
  3. 3. М'ята — 40 г.
  4. 4. Огірки — 150 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Олія оливкова — 20 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нут відварити до м'якості близько години (попередньо краще замочити на кілька годин). Помідори помити і розрізати на половинки. Огірки помити і нарізати кубиками.

  2. М'яту помити, просушити і подрібнити. Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію, сіль, перець і перемішати салат.