Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід › Королівський суп із цвітною капустою
Королівський суп із цвітною капустою

Королівський суп із цвітною капустою

Таку гучну назву супу не можна вважати зовсім безпідставною. У стародавні часи королів і царів дістати спеції простій людині було майже неможливо, тому що вони були дуже дорогими. А в цьому супові їх потрібно досить багато і різних - таке могли собі дозволити тільки люди благородної крові, які мали пристойний статок. Адже спеції везли із далеких країн, на це потрібно було витратити багато часу і грошей. Дякувати Богу, такі часи давно пройшли і спеції можна легко купити в будь-якому магазині, але назва супу все одно збереглася. Це тільки надає страві особливу значимість, бо смак у супа дійсно королівський.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Горох — 200 г.
  2. 2. Помідори — 2 шт.
  3. 3. Сировотка — 1000 мл.
  4. 4. Масло топлене — 100 г.
  5. 5. Вершки — 50 мл.
  6. 6. Сіль — 5 г.
  7. 7. Куркума — 3 г.
  8. 8. Морква — 1 шт.
  9. 9. Капуста цвітна — 400 г.
  10. 10. Петрушка свіжа — 50 г.
  11. 11. Зубчик часника — 2 шт.
  12. 12. Карі — 5 г.
  13. 13. Цукор — 4 г.
  14. 14. Фундук (злегка обсмажений подрібнений) — 4 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розділити кольорову капусту на суцвіття. Розігріти сироватку та додати цвітну капусту, залишити на дуже повільному вогні на 15 хвилин. Моркву натерти на великій тертці. Додати моркву та варити на повільному вогні ще 5-7 хвилин.

  2. Окремо взяти горох, попередньо замочений на ніч, зварити до повної готовності, злити воду та розтерти в пюре. Горохове пюре додати до супу. Нарізати кубиками помідори. Взяти сковорідку розігріти в ній масло та додати спеції: куркума, каррі, злегка обсмажений подрібнений фундук та часник (подрібнений). Через 10 секунд додати помідори та обсмажити 2 хвилини.

  3. Помідори зі спеціями додати до супу. Якщо суп стане дуже густим, то треба додати воду (500 мл.). потім додати сіль та цукор. Далі помішуючи залити вершки, довести до кипіння та вимкнути вогонь. Додати зелень та настояти 10 хвилин.