Риба, запечена в соляному тісті
Правильніше було б назвати цей рецепт "Риба, запечена в солі", бо соляне тісто - це дійсно тісто, приготоване на основі води з солі, борошна (співвідношення приблизно 1:1) та яєць. У соляному тісті запікають рибу в ресторанах, бо приготована таким чином риба виглядає більш привабливо, ніж запечена просто в солі, а якщо попрацювати над декором соляного тіста, риба буде виглядати дуже святково. Запропонований рецепт - це більш простий варіант, але принцип запікання риби однаковий. Цей принцип дозволяє максимально зберегти соковитість, смак і аромат риби, так як вона запікається без доступу повітря, у власному соку. Порада: шар солі повинен бути обов'язково не менше 2-х см.
- 1. Сіль — 600 г.
- 2. Палтус — 0,5 шт.
- 3. Перець болгарський — за смаком
- 4. Цибуля червона — за смаком
- 5. Майонез — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Київ Сурикова 3
- За Раз Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Megamarket Київ Сурикова 3
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Київ Григоренко 43
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
Етапи готування
Очищена від нутрощів риба повинна бути обов'язково зі шкірою. Очистити шкіру від луски. Промити під водою, обсушити на паперовому рушнику.
Духовку розігріти до 200ºС. У форму для випікання з товстими стінками і дном викласти на дно товстий шар солі. Викласти зверху на сіль рибу, засипати рибу зверху сіллю, щоб риба була повністю покрита. Скропити сіль водою.
Поставити в духовку на 40 хвилин. Витягнути рибу з духовки, розбити соляний шар, перекласти рибу на тарілку, подавати з тушкованими овочами, заправити можна майонезом.