Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід другі страви морепродукти весна › Гострі креветки з імбиром і морквою
Гострі креветки з імбиром і морквою

Гострі креветки з імбиром і морквою

Креветки відрізняються особливим неповторним смаком і ніжним м'ясом. А ще вони неймовірно корисні. Креветки містять найрізноманітніші потрібні людському організму речовини. Користь креветок полягає в багатому вмісті таких мікроелементів, як калій, йод, цинк, сірка, кальцій. У креветках міститься поліненасичена кислота омега-3 , яка необхідна для нормального розвитку організму, а крім того, вона добре впливає на зміцнення волосся і нігтів, покращує стан шкіри. Також відомий той факт, що омега-3 є потужним стимулятором мозкової активності. Тому нехай така страва, як гострі креветки з імбиром і морквою стане обов'язковим пунктом в раціоні вашого харчування.

Кількість порцій 1
Час приготування 20 хв

  1. 1. Базилік (листя) — 1 стебло
  2. 2. Імбир свіжий — 1 шт.
  3. 3. Морква — 0,5 шт.
  4. 4. Перець чилі — 1 шт.
  5. 5. Петрушка — 1 стебло
  6. 6. Олія рослинна — за смаком
  7. 7. Цукор — 20 г.
  8. 8. Соус соєвий — 50 г.
  9. 9. Часник — 2 шт.
  10. 10. Кінза — 1 стебло
  11. 11. Лимон — 0,5 шт.
  12. 12. Креветки — 8 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву і імбир нарізати дрібною соломкою. Часник і перець чилі дрібно нарубати. Креветки очистити. Обірвати листя у кінзи, відрізати стебла петрушки, разом з листям базиліка посікти.

  2. Вилити олію на сковороду, розігріти, висипати моркву й імбир, обсмажити на великому вогні. Після, додати чилі, часник і креветки. Перемішати кілька разів.

  3. Висипати в сковороду зелень, влити соєвий соус, всипати цукор, вичавити лимонний сік, тушкувати 2 хвилини, поки рідина не випарується. При подачі посипати свіжою зеленню.