Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Оромо

Оромо

Ті, хто любить експерементувати з приготуванням страв різних культур, не відмовляться потішити гостей унікальною стравою киргизької кухні – оромо. Це неймовірно ситна страва, дещо нагадує наш м’ясний рулет. Традиційна киргизька кухня в основному використовує м’ясо та овочі, чим, звичайно, нагадує, в деякій мірі, українську. Ця страва відома киргизькій кухні ще з давніх часів, тому в цінності оромо можна не сумніватися, воно ситне, корисне і гарантовано не залишить нікого байдужим. Оромо чудово підійде для прийому важливих гостей або для великого обіду в колі сім’ї.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Вода — 200 мл.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. М'ясо (баранина) — 300 г.
  5. 5. Ріпчаста цибуля — 3 шт.
  6. 6. Чорний мелений перець — 1/2 ч. л.
  7. 7. Сіль — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У теплій воді розчинити сіль. Додати борошно і яйце, замісити м'яке тісто. Залишити тісто на 20 хвилин під полотняною серветкою або кухонним рушником (або покласти його в пакет).

  2. М'ясо і цибулю дрібно нарізати. Скласти в один посуд, посолити, поперчити. Можна в цю суміш додати 50 мл. води.

  3. Тісто розкачати в пласт товщиною в 2-3 мм. Фарш викласти на розкачане тісто і рівномірно розподілити по його поверхні, потім згорнути рулетом.

  4. Каскан (каструля для варіння на пару) змастити рослинною олією. Підготовлені рулети обережно перекласти в каскан і покласти по колу, стежити за тим, щоб вміст не висипався. Каскан накрити кришкою, поставити на каструлю з киплячою водою, варити на пару 30-40 хвилин. Готове оромо викласти на блюдо, розрізати на порційні шматки. Подавати гарячим.