М'ясний терін з печінкою, беконом і фісташками
- 1. Свинина (окіст) — 800 г.
- 2. Куряча печінка — 250 г.
- 3. Бекон — 150 г.
- 4. Цибуля ріпчаста — 150 г.
- 5. Фісташки — 120 г.
- 6. Вершки — 200 мл.
- 7. Яйця — 2 шт.
- 8. Часник — 2 зубчика
- 9. Коньяк — 2 ст. л.
- 10. Вершкове масло — 1 ст. л.
- 11. Мускатний горіх — 1 ч. л.
- 12. Чорний мелений перець — 1 ч. л.
- 13. Cіль — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Київ Сурикова 3
- За Раз Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Megamarket Київ Сурикова 3
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Київ Григоренко 43
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
Етапи готування
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.
Курячу печінку нарізати середніми шматочками.
Бекон нарізати дрібними кубиками.
На сковороду викласти шматочки бекону (без масла) і обсмажити не більше 1-2 хвилини, щоб бекон не згорів.
Потім бекон зі сковороди викласти в тарілку, а на сковороді розтопити вершкове масло. На олії обсмажити цибулю до золотистості (приблизно 5 хвилин).
Потім додати на сковороду печінку. Обсмажити приблизно 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
Окорок нарізати великими шматками, а потім, пропустивши через велику решітку м'ясорубки, зробити свинячий фарш.
Додати до фаршу яйця, перець, мускатний горіх, часник, видавлений через прес. Посолити за смаком і добре вимішати фарш.
Потім додати у фарш вершки і коньяк. Знову добре перемішати. Після чого додати обсмажену печінку і очищені фісташки.
Добре все перемішати, щоб добавки рівномірно розподілилися по всьому об'єму фаршу.
У продовгувату форму для випікання викласти всю суміш, утрамбувати, щоб не було порожнечі. Потім форму замотати в 2 або 3 шари фольги і прибрати її в холодильник на ніч.
Після цього форму у фользі поставити в глибоку форму і налити в неї води, так щоб вона доходила до половини форми у фользі.
Глибоку форму поставити в духовку, розігріту до 160°С і запікати 80-90 хвилин.
Потім, вийняти її з духовки і дати повністю охолонути. Після цього зняти з теріна фольгу і злити воду. Не виймаючи його з форми, знову накрити фольгою, а зверху поставити важкий предмет, щоб терін ущільнився. У такому вигляді прибрати його в холодильник мінімум на 8 годин.
Далі терін акуратно перевернути на блюдо, прикрасити за смаком і подавати.