Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід легкий гриби осінь › Гриби, запечені в сметані з сиром
Гриби, запечені в сметані з сиром

Гриби, запечені в сметані з сиром

Обсмажені гриби зі сметаною - це, напевно, перша страва, яку готують всі. Без сумніву, це дуже смачно. Але що, якщо спробувати зробити цю страву в духовці? Вийде набагато смачніше і корисніше. Під час запікання в духовці виходить цікава і смачна, ніжна скоринка зверху грибів. До того ж. не буде зайвої олії у страві, як іноді виходить під час смаження. Сметана створює густий соус, огортаючи гриби. Виходить навіть міні пиріг зі сметани та грибів. Звичайно ж, сир дуже доречний у цій страві, тому що він робить її завершеною. Ви можете прикрашати страву зеленню, різним листям, щоб надати їй яскраві фарби та нотки свіжості.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Гриби свіжі — 500 г.
  2. 2. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
  3. 3. Масло рослинне — 2 ст. л.
  4. 4. Сметана — 100 мл.
  5. 5. Масло вершкове — 2 ст. л.
  6. 6. Сир — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно гриби очистити, промити і покласти на 10 хвилин у киплячу воду. Після чого відкинути на друшляк і знову промити в холодній воді.

  2. Нарізати скибочками та підсмажити гриби на розігрітій сковороді з маслом. У кінці посипати борошном. Перемішати, влити сметану, дати прокипіти, а потім полити олією. Далі посипати тертим сиром і запекти в духовці 10 хвилин. Перед цим розігріти її до 200°С.

  3. Подавати запечені гриби на тій же сковороді гарячими.