Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід › Морквяні слайси з білим шоколадом
Морквяні слайси з білим шоколадом

Морквяні слайси з білим шоколадом

Морква - смачний і корисний овоч, дуже затребуваний в кулінарії. Запропонований рецепт - один із варіантів використання моркви у випічці. Морквяна випічка з'явилася дуже давно: в кінці 16-го століття, а в кінці 60-х років минулого століття виявилася на піку популярності. Не здає свої позиції вона і зараз, оскільки вважається "здоровою" випічкою. Крім моркви в нашому рецепті використовують родзинки і горіхи. Чому в назві рецепту "морквяні слайси"? У рецептах стало часто зустрічатися слово "слайс". У перекладі з англійської "slice" означає "шар, шматок, скибочка". У нашому випадку морквяні слайси - порційні шматочки морквяної випічки.

Кількість порцій 12
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Розпушувач — 1 ч. л.
  3. 3. Мелений духмяний перець — 0,5 ч. л.
  4. 4. Сода — 0,5 ч. л.
  5. 5. Коричневий цукор — 50 г.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Родзинки — 50 г.
  8. 8. Горіхи — 50 г.
  9. 9. Яйця — 3 шт.
  10. 10. Оливкова олія — 2 ст. л.
  11. 11. Вершки — 100 мл.
  12. 12. Білий шоколад — 250 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180ºС. Застелити пекарським папером прямокутну форму для запікання розмірами 20х30 см. Моркву очистити і натерти на тертці. Горіхи дрібно посікти. Шоколад поламати.

  2. Просіяти в миску борошно, розпушувач, запашний перець і соду. Додати цукор, моркву, родзинки і горіхи. Розмішати.

  3. Змішати яйця з оливковою олією. Влити їх в суміш сухих інгредієнтів. Ретельно перемішати. Перелити масу у форму для запікання і розрівняти поверхню ложкою.

  4. Випікати в духовці протягом 25 хвилин. Остудити.

  5. Для ганаша в маленькій каструлі нагріти вершки до точки, близької до кипіння. Зняти з вогню і додати шоколад. Дати йому розтанути, розмішати.

  6. Рясно змастити ганашем корж, дати глазурі застигнути і нарізати порційними шматочками.