Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська фрукти › Холодний чай "Яблучний"
Холодний чай "Яблучний"

Холодний чай "Яблучний"

Багато хто звик думати про окріп, коли почує слово "чай". Так, без сумнівів, чай смачний, коли гарячий. Але, наприклад, у спеку не завжди хочеться пити теплі напої. До того ж, є люди, які не люблять у принципі гарячий чай. У такому разі вам знадобиться такий легкий рецепт. Це смачний тонізуючий чай, який додасть вам сил і енергії, зарядить позитивом. Щоб його приготувати, не обов'язково бути вишуканим шеф-кухарем. Це чудовий варіант напою, якщо ви вирішили зібрати разом старих друзів і приємно провести час у душевній компанії з ними і холодним чаєм "Яблучний". Такий чай подарує вам море радості і підніме настрій.

Кількість порцій 3
Час приготування 25 хв

  1. 1. Сухий чорний чай — 6 ч. л.
  2. 2. Солодкі яблука — 500 г.
  3. 3. Лимон — 2 шт.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Мед — 2 ст. л.
  6. 6. Кориця — 0,5 ч. л.
  7. 7. Мускатний горіх — 1 дрібка
  8. 8. Бадьян — 4 зірочки
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Чайну заварку залити 600 мл. гарячої води, дати добре настоятись, процідити.

  2. З яблук видалити серцевинки, нарізати їх тонкими скибками, покласти в емальовану каструлю.

  3. Лимони на 2 хвилини залити гарячою водою, розрізати їх навпіл, вичавити сік, шкірку одного лимона натерти, щоб отримати цедру.

  4. Яблука залити лимонним соком, додати цедру, мед і спеції, засипати цукром.

  5. Тепер залити все підготовленим чаєм, накрити кришкою і тримати в холодильнику протягом п'яти годин. Перед подачею процідити.