Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Холодний чай "Яблучний"

Холодний чай "Яблучний"

Багато хто звик думати про окріп, коли почує слово "чай". Так, без сумнівів, чай смачний, коли гарячий. Але, наприклад, у спеку не завжди хочеться пити теплі напої. До того ж, є люди, які не люблять у принципі гарячий чай. У такому разі вам знадобиться такий легкий рецепт. Це смачний тонізуючий чай, який додасть вам сил і енергії, зарядить позитивом. Щоб його приготувати, не обов'язково бути вишуканим шеф-кухарем. Це чудовий варіант напою, якщо ви вирішили зібрати разом старих друзів і приємно провести час у душевній компанії з ними і холодним чаєм "Яблучний". Такий чай подарує вам море радості і підніме настрій.

Кількість порцій 3
Час приготування 25 хв

  1. 1. Сухий чорний чай — 6 ч. л.
  2. 2. Солодкі яблука — 500 г.
  3. 3. Лимон — 2 шт.
  4. 4. Цукор — 150 г.
  5. 5. Мед — 2 ст. л.
  6. 6. Кориця — 0,5 ч. л.
  7. 7. Мускатний горіх — 1 дрібка
  8. 8. Бадьян — 4 зірочки
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Чайну заварку залити 600 мл. гарячої води, дати добре настоятись, процідити.

  2. З яблук видалити серцевинки, нарізати їх тонкими скибками, покласти в емальовану каструлю.

  3. Лимони на 2 хвилини залити гарячою водою, розрізати їх навпіл, вичавити сік, шкірку одного лимона натерти, щоб отримати цедру.

  4. Яблука залити лимонним соком, додати цедру, мед і спеції, засипати цукром.

  5. Тепер залити все підготовленим чаєм, накрити кришкою і тримати в холодильнику протягом п'яти годин. Перед подачею процідити.