Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська мед весна › Груші, запечені в листковому тісті
Груші, запечені в листковому тісті

Груші, запечені в листковому тісті

Відмінний порційний десерт іспанської кухні, приготування якого є дуже захоплюючим процесом. Навіть груші зимових сортів - тверді і зелені, в підсумку виходять м'якими, мають медовий аромат і доповнюються хрустким листковим тістом і солодким медовим сиропом. Важливо не переварити груші, а також щоб добре пропеклося листкове тісто з середини. Подавати груші в тісті можна з морозивом, теплими. Морозиво дуже добре доповнює сухувате листкове тісто і розбавляє солодкий сироп. Також в сироп, в якому варилися груші та який при уварюванні дійсно виходить занадто солодким, можна додати лимонного соку і цедри, для кислинки.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Листкове прісне тісто — 500 г.
  2. 2. Груші — 1,2 кг.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Мед — 4 ст. л.
  5. 5. Ванільний цукор — 1 ч. л.
  6. 6. Кориця — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Груші вимити і очистити від шкірки, але хвостик не видаляти.

  2. У каструлю з товстим дном налити приблизно 4 склянки води. Додати цукор, мед, корицю і ванільний цукор. Довести до кипіння і зменшити вогонь.

  3. У киплячий сироп скласти груші і варити близько 20-30 хвилин. Потім груші викласти на тарілку і остудити.

  4. Сироп продовжувати варити на середньому вогні, щоб сироп уварився в 2-3 рази. Потім сироп остудити.

  5. Тісто розморозити і трохи розкатати, але не дуже тонко. Порізати тісто на смужки шириною 1,5-2 см. по всій довжині листа.

  6. Обернути кожну грушу смужкою тіста, починаючи знизу і до самого верху (кінці смужок склеювати між собою).

  7. Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього груші в тісті. Деко поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 30-35 хвилин до легкого золотистого кольору.

  8. Подавати груші слід на чайному блюдці з ножем і виделкою. Перед подачею грушу полити сиропом.