Грибний суп під "шапочкою" із листкового тіста (рецепт для НВЧ-печі)
- 1. Сухі білі гриби — 10 г.
- 2. Сухі лисички — 10 г.
- 3. Свіжі шампіньйони — 230 г.
- 4. Заморожене листкове бездріжджове тісто — 300 г.
- 5. Цибуля-шалот — 150 г.
- 6. Вершкове масло — 50 г.
- 7. Зелень петрушки — 10 г.
- 8. Сухе біле вино — 100 мл.
- 9. Свіжі вершки 15% — 200 г.
- 10. Сіль морська — за смаком
- 11. Чорний мелений перець — за смаком
- 12. Яйце — 1 шт.
- 13. М'ясо (баранина) — 200 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку білі гриби покласти в миску, та залити теплою водою, залишивши на 30 хвилин для набрякання. Поставити листкове заморожене тісто в тепле місце теж на 30 хвилин для того, щоб воно відтануло. Якщо воно складене у кілька шарів, обов'язково розділити їх, для того, щоб вони не зліпилися коли тісто відтане.
Цибулю-шалот дрібно нашинковану покласти в жаростійку, скляну миску, додати до неї середній шматок вершкового масла та поставити у мікрохвильову піч тушкуватися приблизно на 5 хвилин. Потужність мікрохвильової печі повинна складати 600 Вт.
Потім, поки тушкується цибуля, помити білі гриби в холодній воді, просушити їх та нарізати тонкими шматочками. Знову поставити чашу з тушкованою цибулею тушкуватися у мікрохвильову піч, попередньо додавши до неї шматочки шампиньйонів. Час тушкування - 5 хвилин, потужність - 600 Вт.
Далі потрібно приготувати бульйон з баранини. Для цього покласти в кастрюлю з водою (1,5 л.) м'ясо та варити 40 хвилин. Потім процідити та отримати готовий бульйон. Поки гриби тушкуються, потрібно зайнятися приготуванням супової основи. В окремій глибокій мисці зєднати дрібно посічену зелень петрушки, бульйон (100 мл.), біле вино, вершки, замочені гриби нарізані кубиками. Посолити та поперчити за смаком. Перемішати всі інгредієнти. В супову суміш викласти тушковані білі гриби з цибулею та розкласти усе це в 4 жаростійкі бульйонні чашки.
Злегка збити білок 1 яйця та змастити ним внутрішні краї усіх чашок. Накрити кожну з чашок шаром листкового тіста так, щоб його краї звисали на 2 см. Защіпити краї, міцно притиснувши пальцями ззовні до стінок чаши. Заздалегідь збитим жовтком змастити краї листкового тіста. Це необхідно для того, щоб під час приготування краї тіста не відходили від чаші. Встановити потужність мікрохвильової печі на 300 Вт. Поставити чашки із супом в НВЧ-піч на решітку та запікати близько 10 хвилин до повної готовності тіста.