Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід › Грецький рисовий салат
Грецький рисовий салат

Грецький рисовий салат

Більше двох третин населення планети вважає рис найбільш улюбленою і смачною крупою. Ні для кого не секрет, що рис дуже корисний для організму людини: він і поживний, є відмінним джерелом білків, вуглеводів і різних мікроелементів, і заповнює наші енерговитрати, та ще при всьому цьому, містить мало жирів - непогано, особливо для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. У салаті відмінне поєднання рису, ароматної м'яти і петрушки. Варто відзначити, що петрушка - одна з небагатьох ароматних трав, яка не втрачає своїх якостей при тривалій тепловій обробці, а навпаки, смак її при цьому тільки посилюється. Салат поєднує в собі не тільки ароматні спеції грецької кухні, а смачний і ніжний йогурт з легкою кислинкою лимона, що характерно для турецької кухні.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Рис довгозернистий — 1 склянка
  2. 2. Курячий бульйон — 1,5 склянки
  3. 3. Червона цибулина — 1 шт.
  4. 4. Часник — 2 зубчики
  5. 5. Шпинат (свіжий) — 100 г
  6. 6. Маслини — 1 жменя
  7. 7. Петрушка — 2 гілочки
  8. 8. М'ята — 2 гілочки
  9. 9. Кріп — 1 пучок
  10. 10. Лимон — 0,5 шт.
  11. 11. Йогурт (без добавок) — 4 ст.л.
  12. 12. Вершкове масло — 1 ст.л.
  13. 13. Кориандр (мелений) — 1 ч.л.
  14. 14. Зіра — 1 ч.л.
  15. 15. Сіль — за смаком
  16. 16. Чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис промити, залити холодною водою і залишити на 20 хвилин, потім відкинути на сито.

  2. Цибулю тонко нарізати. Часник подрібнити. Петрушку, кріп і м'яту розібрати на гілочки і також подрібнити. Зіру перемолоти у кавничці. З лимона віджати 3 ст.л. соку.

  3. Листя шпинату нарізати соломкою, маслини - тонкими кільцями.

  4. У сотейнику розігріти вершкове масло, обсмажувати в ньому цибулю 3 хвилини. Додати туди ж часник, коріандр і зіру, продовжувати підсмажувати ще одну хвилину.

  5. Ввести рис, кріп, посолити, поперчити, все пеермішати.

  6. Влити бульйон, довести до кипіння.

  7. Потім зменшити вогонь до мінімального і варити під кришкою 15 хвилин.

  8. Зняти сотейник з вогню, додайте петрушку, м'яту, шпинат, маслини і 2 ст.л. лимонного соку.

  9. В окремому посуді з'єднати йогурт з рештою лимонного соку, посолити і поперчити за смаком.

  10. На сервірувальне блюдо викласти рис, полити отриманою  заправкою.