Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід борошно обід › Печиво на Хелловін "Пальці відьом"
Печиво на Хелловін "Пальці відьом"

Печиво на Хелловін "Пальці відьом"

І чого тільки не придумають люди, щоб зробити свято Хелловін більш колоритним і насиченим? Одні вибирають костюми пострашніше, інші роблять яскравий макіяж, треті - шукають особливості навіть у дрібницях. Наприклад, це можуть бути страви, які господиня подає на стіл. Якщо ви любитель експериментів, і впевнені, що такий хід ваші гості сприймуть як щось незвичайне, тоді наш рецепт для вас. Печиво "Пальці відьом", звичайно, буденним не назвеш. Воно дійсно було придумано для цього свята. Але зате яке воно ефектне! Думаємо, крім таких ось "пальчиків" і подавати нічого не потрібно буде - ваші гості будуть вражені, наскільки серйозно ви підійшли до питання про створення атмосфери Хелловіна.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Масло — 250 г.
  2. 2. Цукор — 250 г.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Мигдальний екстракт — 5 г.
  5. 5. Ваніль — 5 г.
  6. 6. Борошно — 675 г.
  7. 7. Розпушувач — 5 г.
  8. 8. Сіль — 5 г.
  9. 9. Очищений мигдаль — 175 г.
  10. 10. Харчовий барвник червоного кольору — 15 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. В мисці змішати вершкове масло, цукор, яйце, екстракт мигдалю та ваніль. Туди ж просіяти борошно, додати розпушувач та сіль. Накрити миску кришкою та поставити в холодильник на 30 хвилин.

  2. Дістати тісто, розділити на 4 частини. Три частини залишити в холодильнику. А з тієї частини тіста, що залишилася сформувати невеликі ковбаски - "пальці" відьми. Вдавити мигдаль в основі ковбаски - це будуть "нігті" відьми. Злегка стиснути печиво для створення форми суглоба. Використовуючи ніж, зробити косі надрізи на печиві в кількох місцях, утворюючи "складки" на пальці.

  3. Акуратно викласти печиво на змащене маслом деко. Випікати при 160°С протягом 20-25 хвилин або до блідо-золотистого кольору. Дати охолонути протягом 3 хвилин. Витягнути мигдаль, змастити його барвником та приклеїти назад на нігтьове ложе, злегка придавивши до нього. Дати повністю охолонути.Те ж саме виконати з рештою тіста.