Яблука в карамелі
- 1. Борошно пшеничне — 180 г.
- 2. Яйце — 1 шт.
- 3. Яблука — 2 шт.
- 4. Соняшникова олія — 400 г.
- 5. Кунжутна олія — 35 г.
- 6. Цукор-пісок — 175 г.
- 7. Кунжут — 20 г.
- 8. Вода — 2 ст. л.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Для початку необхідно приготувати кляр. Змішати борошно (130 г.), яйце і холодну воду, добре вимісити.
Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати уздовж на скибочки і обваляти в борошні, яке залишилось.
Опустити кожен шматочок у кляр, щоб він покрив кожну скибочку. Обсмажити яблука до золотистого кольору в гарячому фритюрі при температурі 190°C протягом 10 хвилин.
Далі дістати яблука і викласти на серветку, дати стекти зайвій олії.
У сковороді нагріти на середньому вогні кунжутну олію.
Додати цукор і постійно помішувати, довести суміш до стану карамелі. Як тільки цукор стане золотистого кольору, зменшити вогонь до мінімуму і через 3 хвилини зняти сковорідку з вогню. Додати кунжут і добре перемішати.
Обсмажені в клярі яблука змішати з приготованою карамеллю.
Подавати відразу ж після приготування. Перед вживанням вмочити кожну скибочку яблука в крижану воду - це злегка остудить карамель, зробить її більш крихкою, і вона не буде прилипати до зубів.