Капоната
По своїй суті капоната - це овочеве рагу. Страва прийшла до нас з Італії. Готується вона дуже швидко. Подається, як гарячою, так і холодною. Страва смачна в будь-якому вигляді і це є її перевага. Це означає, що влітку її добре їсти холодною, так як вона добре охолоджує організм і в той же час підживлює його корисними речовинами. Взимку її дуже смачно їсти гарячою - вона дійсно добре зігріває зсередини. Смак страви приголомшливий. У її склад входять баклажани і помідори, які дуже гармонійно поєднуються між собою і дають відмінний грибний присмак страві. Білий винний оцет дуже добре підкреслює овочеву легкість страви. А кедрові горішки нададуть деякої нотки пікантності страві і довершать цей ансамбль.
- 1. Баклажан — 1 шт.
- 2. Оливкова олія — 100 мл.
- 3. Цибуля — 1 шт.
- 4. Стебло селери — 3 шт.
- 5. Помідори — 800 г.
- 6. Каперси — 1 ст. л.
- 7. Кедрові горіхи — 1 ст. л.
- 8. Цукор — 1,5 ст. л.
- 9. Білий винний оцет — 3 ст. л.
- 10. Сіль — за смаком
- 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Баклажан промити, нарізати кубиками, посолити і залишити на 20 хвилин.
Подрібнити цибулю, селеру і помідори. Готувати суміш до м'якості селери (хвилин 15), додати каперси, кедрові горіхи. Все перемішати.
У розігрітій сковороді на оливковій олії обсмажити кубики баклажана приблизно 10 хвилин.
Окремо змішати винний оцет, цукор, сіль і перець. Підігріти на невеликому вогні.
Отриманий соус змішати з усіма овочами, приготованими раніше, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до м'якості всіх овочів.
Залишити капонату остигати, потім поставити в холодильник. Подавати страву холодною.