Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід важкий торти літо › Торт "Моцарт"
Торт "Моцарт"

Торт "Моцарт"

Легкий, повітряний, ароматний і неймовірно смачний торт "Моцарт" наповнить вас гарним настроєм і позитивними думками. Торт виходить дуже смачним, ніжним з божественним смаком. Завдяки прикрасі він виглядає дуже вишукано і тому підійде в якості головної солодкої страви на святковий стіл. Також можна, за бажанням, посипати торт корицею або ваніллю, що додасть торту ще більш дивовижний аромат. Торт подарує вам дивовижний і чарівний настрій, задасть бадьорості і тонусу на цілий день. Доповніть шматочок торта чашкою кави і ви не будете звертати уваги на дрібні, побутові неприємності і проблеми або на поганий настрій оточуючих.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Яблука — 2 шт.
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Цукрова пудра — 2 ст. л.
  4. 4. Темний шоколад — 165 г.
  5. 5. Борошно — 200 г.
  6. 6. Мелений мигдаль — 2 ст. л.
  7. 7. Яєчний жовток — 2 шт.
  8. 8. Ром — 2 ст. л.
  9. 9. Вершкове масло — 185 г.
  10. 10. Цукор — 300 г.
  11. 11. Вершки жирністю 10% — 60 мл.
  12. 12. Яєчний білок — 5 шт.
  13. 13. Сухі дріжджі — 0,5 пакета
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мелений мигдаль перемішати з просіяним борошном та дріжджами. Вершкове масло розм'якшити до кімнатної температури, потім за допомогою міксера розтерти з цукром. Додати суміш борошна, мигдалю і дріжджів, потім по одному відварні жовтки, потім дрібку солі. Влити 1 ст. л. рому, збити ще 30 сек. Перекласти тісто в миску, накрити і поставити в холодильник на 4 години.

  2. З пергаменту вирізати 3 кола діаметром 21 см. Укласти кола на дно форми для випікання. Розділити тісто на 3 рівні частини, розкачати до діаметра 20 см.; товщина отриманих кіл повинна складати приблизно 2 мм. Поставити в холодильник на 30 хвилин. Розігріти духовку до 180°С. Помістити форми з охолодженим тістом в духовку, випікати 20 хвилин. Готові коржі остудити, не виймаючи з форм. Потім обережно дістати коржі, знявши стінки форм.

  3. Яблука вимити, очистити і видалити серцевину. Залишити трохи яблук для прикраси торта. Нарізати кубиками. Розігріти вершкове масло, обсмажити в ньому яблука з 1 ст. л. цукрової пудри 4 хвилини. Потім влити 1 ст. л. рому і підпалити. Зняти з вогню і дати охолонути.

  4. Шоколад натерти. Залишити шоколадну стружку для прикраси торту. Закип'ятити вершки, додати шоколад. Мішати, поки шоколад не розтопиться. Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Білки збити з цукровою пудрою, що залишилася. Порціями ввести в розтоплений шоколад. Додати яблука і обережно перемішати.

  5. Покласти на дно форми один корж. Промазати його половиною отриманого крему. Поставити в холодильник на 30 хвилин. Накрити другим коржем, промазати кремом, що залишився і поставити в холодильник ще на 45 хвилин.

  6. Вийняти торт з форми, накрити останнім коржем. Прикрасити торт шоколадною стружкою, зверху покласти фрукти, що залишилися.