Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід російська сметана обід › Торт "Бите скло"
Торт "Бите скло"

Торт "Бите скло"

Не дивлячись на те , що торт "Бите скло" готується досить довго, все ж він користується великою популярністю у безлічі господарочок. Напевно, це завдяки тому, що він має надзвичайно красивий зовнішній вигляд. Різнокольорове желе додає не тільки яскравий колір всьому десерту, а й робить його надзвичайно смачним. Торт "Бите скло" - це чудовий варіант, якщо ви влаштовуєте в домі велике і не дуже свято. Адже він так чудово виглядає, що прикрасить будь-який ваш стіл. Дітки дуже люблять цей торт за його зовнішній вигляд і м'який смак, та й дорослі не відмовляться від приємної солодощі. Для більш насиченого смаку вибирайте різне на смак желе.

Кількість порцій 6
Час приготування 160 хв

  1. 1. Ананасове фруктове желе (пакетик) — 2 шт.
  2. 2. Вишневе фруктове желе (пакетик) — 2 шт.
  3. 3. Сметана — 500 г.
  4. 4. Цукор — 300 г.
  5. 5. Желатин — 20 г.
  6. 6. Яйце — 2 шт.
  7. 7. Борошно — 100 г.
  8. 8. Розпушувач для тіста — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З самого почтаку потрібно приготувати желе. Розвести його так, як вказано на пакетах. Та залишити желе до повного застигання. Потім потрібно спекти бістквіт. Для цього міксером збити 2 яйця та цукор (100 г.). Додати борошно та розпушувач. Вийде тісто консистенції сметани. Деко застелити папером для випікання та пекти в попередньо розігрітій духовці при 180°С до готовності (приблизно 35 хвилин).

  2. Потім дістати вже готове желе з тарілок та порізати його на квадратики. На такі ж квадратики порізати бісквіт. Далі приготувати крем. Для цього 20 г. желатину залити 1 склянкою холодної води та залишити хвилин на 30 до набухання. Після цього збити сметану з цукром (200 г.). Потім склянку з желатином поставити на водяну баню (в миску з гарячою водою) та, помішуючи, розчинити желатин, щоб вийшов прозорий сироп. Розчин желатину влити в сметанний крем (бажано це зробити перед збиранням торту).

  3. Потім зібрати торт. Для цього взяти круглу форму або миску, змастити олією та вистелити харчовою плівкою. На дно налити трохи крему. Викласти шматочки желе та бісквіту по всій площині в один шар. Залити кремом. Викласти другий шар желе та бісквіт, залити кремом. І так до тих пір, поки не закінчаться всі складові торту. Бажано викладати так, щоб шматочки желе були ближче до стінок форми, а бісквіт ближче до центру. Торт відправити в холодильник мінімум на 4 години. Коли все застигне - перевернути торт на блюдо, зняти плівку.