Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід українська борошно осінь › Бублики "Ностальгія"
Бублики "Ностальгія"

Бублики "Ностальгія"

Бублики "Ностальгія" - це прекрасна альтернатива магазинній випічці. Домашні бублики "Ностальгія" ні в якому разі не можуть зрівнятися з магазинними. Такі бублики відмінно урізноманітнять ваше меню. Приготувавши один раз такі бублики, даний рецепт стане вашим улюбленим, а дана страва міцно закріпиться у вашому раціоні. Бублики виходять дуже м'якими, ніжними, що тануть у роті. Тісто у бубликів дріжджове, те з якого вам маленьким ваші бабусі робили і бублики, і пиріжочки. Спробувавши ці бублики, ви відразу зрозумієте чому вони так називаються. Адже, відкусивши бублик, ви тут же поринете в легкий безтурботний світ, той де вам було так просто і добре, в світ вашого дитинства.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Сухі дріжджі — 7 г.
  3. 3. Цукор — 1 ч. л.
  4. 4. Вершкове масло — 30 г.
  5. 5. Вода — 1270 мл.
  6. 6. Сіль — 5 ч. л.
  7. 7. Сода — 4 ч. л.
  8. 8. Яйце — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно змішати з дріжджами, сіллю (1 ч. л.) і цукром. Додати теплу воду (270 мл.), почати замішувати тісто до однорідного стану, ввести шматочки м'якого масла. Вимішати досить туге, еластичне тісто. Поставити в тепле місце на 45-60 хвилин. Тісто збільшиться приблизно вдвічі.

  2. Поділити тісто на порції, розкачати в кульки (як вийде), проткнути і, розтягуючи, сформувати бублик (якщо бублики будуть тонкими, вони будуть жорсткими). Накрити рушником і почекати ще 10 хвилин. За цей час поставити кип'ятитися 1 л. води з сіллю і содою.

  3. Опустити бублики на 30 секунд в киплячу воду, вийняти шумівкою.

  4. Змастити збитим яйцем, присипати маком. Випікати при 200°С близько 20 хвилин.