Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід випічка м'ясо зима › Млинцевий торт по-рязанськи
Млинцевий торт по-рязанськи

Млинцевий торт по-рязанськи

Млинцевий торт по-рязанськи (або млинцевий пиріг) збирається з тонких млинців. Щоб надати соковитість і м'який вершковий смак можна кожен млинець змастити перед прошарюванням вершковим маслом. Консистенція начинки повинна бути досить вязкою, щоб в готовому пирозі вона не витікала. Рязанський млинцевий пиріг прийде по душі тому, хто любить млинці з м'ясом, так як смакова гамма вкрай схожа. Однак млинцевий пиріг готувати вигідніше, тому що крім м'яса та цибулі використовуються і рис, і відварені яйця, морква, сметана. Відповідно вихід готового продукту істотно більше. Тортик гарний для святкового столу: ніжний, повітряний, відмінно нарізається.

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яловичина відварна — 500 г.
  2. 2. Капуста — 100 г.
  3. 3. Млинці — 10 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Варений рис — 5 ст. л.
  7. 7. Вершкове масло — 50 г.
  8. 8. Сметана — 250 г.
  9. 9. Сіль — 0,5 ч. л.
  10. 10. Перець чорний мелений — 2 г.
  11. 11. Кріп — 20 г.
  12. 12. Яйця варені — 5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварну яловичину пропустити через м'ясорубку. Цибулю і моркву почистити. Цибулю - дрібно нарізати, моркву - натерти на дрібній тертці. Капусту нашаткувати.

  2. Цибулю пассирувати, додати натерту морквину. Обсмажити все разом. Додати капусту. Обсмажити ще небагато. Дати охолонути до кімнатної температури.

  3. З'єднати овочі, варені яйця, очищені і натерті на дрібній тертці, відварений рис. Додати 150 г. сметани, сіль, прянощі. Перемішати.

  4. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Викласти перший млинець, нанести шар начинки. Продовжувати поки не закінчаться млинці і начинка. Верх змастити сметаною, що залишилася.

  5. Поставити в духовку, встановити температуру в 170°C. Запікати 20 хв.

  6. Посипати подрібненим кропом.