Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська випічка вечеря › Абрикосова "Троянда"
Абрикосова "Троянда"

Абрикосова "Троянда"

Як відомо, абрикос дуже корисний для організму. У ньому досить багато заліза і калію, та й інших мікроелементів, якими потрібно запасатися в літній час. Щоб об'єднати приємне з корисним, ми пропонуємо вам рецепт смачного і незвичайного пирога із абрикос. Красива форма троянди цього десерту тільки збільшить його популярність серед ваших гостей і зробить навіть звичайну вечерю святом. Ви можете готувати його як для сім'ї, так і для пишного застілля, якщо хочете здивувати своїх гостей. Смак пирога не менш приємний і соковитий, ніж його вигляд, так що сміливо беріться за приготування вже сьогодні - ви не пошкодуєте!

Кількість порцій 10
Час приготування 90 хв

  1. 1. Вершкове масло — 100 г.
  2. 2. Сіль — 3 г.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Борошно — 250 г.
  5. 5. Вода — 2 ст. л.
  6. 6. Абрикоси — 12 шт.
  7. 7. Мед — 1 ст. л.
  8. 8. Цукор — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Абрикоси помити і обсушити.

  2. Борошно змішати з сіллю, додати масло, порізане кубиками, і просіяне борошно. Подрібнити блендером так, щоб вийшла велика крихта.

  3. Додати яйце і по трохи воду, поки тісто не збереться в грудку. Загорнути його в плівку, покласти в холодильник на 1 годину.

  4. Духовку нагріти до 180°C градусів, тісто розкачати і викласти у форму (розміром 23-24 см.), сформувавши маленький бортик. Наколоти тісто виделкою і поставити в духовку на 10 хвилин.

  5. У цей час видалити з абрикосів кісточки і нарізати тонкими скибочками.

  6. Потім тісто змастити медом, викласти абрикоси по колу, посипати цукром, знову поставити в духовку і випікати поки абрикоси не стануть м'якими, а тісто золотистого кольору.

  7. Готовий пиріг охолодити.