Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сніданок європейська › Пісочний сирно-яблучний пиріг
Пісочний сирно-яблучний пиріг

Пісочний сирно-яблучний пиріг

Пісочний сирно-яблучний пиріг принесе у ваш будинок смак дитинства, веселощів, безтурботності і посмішок. Окрім цього він також наповнить ваш дім солодким ароматом кориці та яблук. От ви дістаєте з духовки пиріг, несете його до столу, де вже не може дочекатися десерту ваша сім'я, а за вами так і в'ється солодкий аромат. Здається, що яблука тільки-тільки впали з дерева на зелену траву, а ви маленькі підбігли, схопили його маленькими рученятами, і піднесли до губ. Ось ви смакуєте солодку і повітряну масу. Разом із задоволенням від їжі по вашому тілу біжить радість від життя. Саме цей пиріг зробить ваші вечори яскравими і незабутніми, особливо, коли за вікном похмура погода.

Кількість порцій 10
Час приготування 90 хв

  1. 1. Кориця — 5 г.
  2. 2. Яблука — 1 кг.
  3. 3. Сир — 500 г.
  4. 4. Розпушувач — 5 г.
  5. 5. Вершкове масло — 200 г.
  6. 6. Цукор — 300 г.
  7. 7. Борошно пшеничне — 400 г.
  8. 8. Сметана — 100 г.
  9. 9. Яйце куряче — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця розбити, відокремити білки від жовтків. Розтерти 2 жовтки зі 100 г. цукру, додати розм'якшене масло і продовжити розтирати. По трохи додавати просіяне борошно, розпушувач. Додати в суміш сметану, замішати тісто і скачати його в кулю, закрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин.

  2. Сир протерти, змішати з 60 г. цукру і 1 жовтком. Яблука помити, очистити, видалити серцевини. Нарізати тонкими скибочками і, щоб не потемніли, збризнути їх лимонним соком. Розігріти духовку до 200°C градусів.

  3. Деко змастити вершковим маслом. Тісто дістати, тонко розкачати. Розкласти тісто на деко, зробити бортики. Рівномірно нанести на тісто сирну суміш, викласти яблука і посипати їх корицею. Покласти пиріг в розігріту духовку і випікати близько 35-40 хвилин.

  4. Білки з цукром, що залишився збити в стійку піну. Через 30 хвилин випікання дістати пиріг і змастити піною. Поставити знову в духовку на 5-10 хвилин.