Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Мамалига

Мамалига

Мамалига перенесе вас у старовинні часи, коли на вулицях було чути шум і скрип кінних возів, люди освітлювали вулиці лампами на гасі, а в небі ще не літали літаки. Це румунське блюдо дуже ситне, корисне і легке в приготуванні. Мамалига являє собою тверду масу з крутозавареної каші. Зовні вона схожа на шматок сиру. Зокрема, і готується мамалига з сиру ементаль і пармезану. Кукурудзяне борошно, яке входить до складу страви, дуже корисне для організму, оскільки воно не таке важке, як пшеничне або житнє. Подавати це незвичайне блюдо ви можете зі шкварками, яйцем або ж грибами. Внесіть в будинок дух традицій!

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Кукурудзяна мука — 300 г.
  2. 2. Вода — 1 л.
  3. 3. Ементальський сир — 200 г.
  4. 4. Копчена корейка / грудинка — 100 г.
  5. 5. Вершкове масло — 80 г.
  6. 6. Сир пармезан тертий — 80 г.
  7. 7. Сіль — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Довести до кипіння літр води у великій каструлі.

  2. Додати сіль і рівномірно всипати кукурудзяне борошно, постійно помішуючи дуже великою дерев'яною ложкою або краще пласкою дерев'яною палицею, щоб не утворювалися грудочки.

  3. Варити, постійно помішуючи, 40 хвилин.

  4. Змастити вершковим маслом деко з високими краями або форму для духовки.

  5. Викласти на деко гарячу мамалигу, чергуючи з порізаним сиром.

  6. Злегка підсмажити на вершковому маслі корейку, порізану тонкими смужками.

  7. Викласти зверху на мамалигу, посипати тертим сиром.

  8. Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180°C близько 20 хвилин.

  9. Подавати на стіл у гарячому вигляді.