Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Лимонний курд

Лимонний курд

Курд являє собою заварний лимонний крем густої консистенції з приємною бархатистою текстурою. Має універсальне застосування в кондитерських цілях: його використовують для приготування випічки і десертів. Курт також подають як самостійну страву. Один із способів приготування лимонного крему – водяна баня. Цей метод запобігає появі дрібних грудочок через згортання яєць, які можуть зіпсувати ніжний смак крему. По мірі охолодження курт продовжить густіти. Ці смачні і корисні ласощі користуються великою популярністю в Америці та Англії. Оцініть і Ви приємний цитрусовий аромат і ніжний кисло-солодкий смак. Порада наостанок: використовуйте тільки свіжовичавлений лимонний сік.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Яйце куряче — 3 шт.
  2. 2. Лимони — 300 г.
  3. 3. Масло вершкове — 125 г.
  4. 4. Цукор — 250 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон помити. Цедру натерти на дрібній тертці. Сік вичавити і процідити. Збити яйця на водяній бані, додати лимонний сік і цедру.

  2. Потім додати вершкове масло і цукор. Постійно помішуючи, дати цукру розчиниться. Охолодити крем.