Кекс «Столичний»
- 1. Цукор — 175 г.
- 2. Борошно — 240 г.
- 3. Вершкове масло — 175 г.
- 4. Яйця — 3 шт.
- 5. Ванільний цукор — 1 пакетик
- 6. Родзинки — 175 г.
- 7. Розпушувач для тіста — 0.5 ч. л.
- 8. Сіль — щіпка
- 9. Цукрова пудра — 10 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розм'якшене масло збити з сіллю, цукром та ванільним цукром в пишну масу.
Продовжуючи збивати, додавати по одному яйцю.
Всипати просіяне борошно і розпушувач. Добре все перемішати до однорідної консистенції.
Покласти родзинки та вимісити густе тісто (за бажанням можна додати столову ложку коньяку).
Змастити форму вершковим маслом та злегка обсипати борошном, викласти туди тісто. Прорізати посередині уздовж кексу смугу лопаткою або вологим ножем (потім там утвориться тріщина).
Випікати в духовці при температурі 160°C приблизно 80-100 хвилин до коричнуватої скоринки.
Готовність можна перевірити зубочисткою (або дерев'яною паличкою), встромивши всередину, якщо вона суха, то кекс добре пропікся.
Присипати цукровою пудрою поки він ще теплий, дати охолонути у формі.
Приємного чаювання!