Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Аріса

Аріса

Традиційно вважають, що це страва східної кухні, тому що немає достовірної інформації, де вперше вона з'явилася. Про неї згадують і в арабських древніх джерелах, ассирійці вважають арісу своєю стравою, а вірмени теж відносять її до своєї кухні. Найчастіше арісу готують з курки (як і в нашому рецепті), але іноді зустрічається з індичкою або навіть бараниною. Не дивлячись на те, що страва досить проста у приготуванні, але все таки вона дуже корисна. Наприклад, пшенична каша, в якій дуже багато білка, вітамінів, заліза і кальцію. Одна порція такої страви - ​​це ваш повноцінний запас білками на цілий день. А ще, можливість скуштувати щось нове.

Кількість порцій 2
Час приготування 160 хв

  1. 1. Пшенична крупа — 200 г.
  2. 2. Куряче стегно — 2 шт.
  3. 3. Вершкове масло — 60 г.
  4. 4. Цибуля — 100 г.
  5. 5. Вода — 1,5 л.
  6. 6. Сіль — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Стегенця варити на невеликому вогні 2 години. М'ясо вийняти, остудити, відокремити від кісток.

  2. Крупу промити, змішати з м'ясом. Посолити, варити 40 хвилин.

  3. Цибулю обсмажити на топленому маслі і разом із маслом викласти зверху на кашу.