Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сніданок травневі свята десерти › Десерт із полуниці з вершково-йогуртовим кремом і бісквітом
Десерт із полуниці з вершково-йогуртовим кремом і бісквітом

Десерт із полуниці з вершково-йогуртовим кремом і бісквітом

У тебе в холодильнику виявилася заморожена полуниця і ти не знаєш, що з неї приготувати? Ось чудовий і легкий варіант полуничного десерту, який прикрасить різнобарвністю твої сірі будні. Використання бісквіту з соковитою, червоною ягодою – полуницею є просто неперевершеним з точки зору смаку. Це поєднання здивує вас своєю витонченою красою та водночас корисністю. Дивовижне використання легкого йогурту з ніжною сметаною, надасть повітряної легкості десерту. А доповнення білосніжних вершків та солодкого ванільного цукру взагалі завершать кулінарний шедевр. Не слід забувати і про поживність та насиченість вітамінами та мінералами даної страви, що звичайно ж виводить даний десерт на перші місця турнірних таблиць серед любителів солоденького.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Полуниця — 400г
  2. 2. Ванільний цукор — 60г
  3. 3. Йогурт — 150г
  4. 4. Сметана — 150г
  5. 5. Вершки — 200г
  6. 6. Портвейн — 2 ст.л.
  7. 7. Бісквіт — 60г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Полуницю вимити, обсушити, видалити плодоніжки і розрізати на 2 або 4 частини. Засипати полуницю 25 г. ванільного цукру, дати постояти 10 хвилин.

  2. Йогурт змішати зі сметаною, хересом і 20 г. ванільного цукру. Вершки збити в круту піну з рештою ванільного цукру і підмішати до йогуртового крему.

  3. Бісквіт поламати на маленькі шматочки. Половину ягід розтерти і змішати з  шматочками полуниці, що залишились.

  4. 2/3 бісквітної крихти розкласти по келихах, зверху викласти 2 ст.л. крему. Потім розкласти по келихах 2/3 ягідної суміші, зверху викласти крем, що залишився, посипати  бісквітом і викласти ягоди. Дати постояти в холодильнику 20-30 хвилин, прикрасити листочком м’яти і подати до столу.