Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сніданок крупа вегетаріанські страви › Яблучно-фінікове тістечко
Яблучно-фінікове тістечко

Яблучно-фінікове тістечко

Не викликає сумнівів: життя наших дітей без солодощів нудне й одноманітне. На жаль, широкий асортимент кондитерських виробів, представлений в магазині на будь-який смак і гаманець, не викликає жодної довіри з боку батьків, адже всі ці солодощі – суцільні барвники, ароматизатори і штучні добавки. Однак не поспішайте засмучуватися. Вихід є – приготувати неймовірно смачний і корисний десерт вдома. Мабуть, кращого частування для дитини і не побажати. Адже в цьому чудовому тістечку все тільки найкраще – фініки, яблучка, горішки, лимонний сік, вівсяні пластівці. Не десерт – а справжнє втілення корисності. І як Ви помітили: ніякого цукру. У ролі підсолоджувача – корисний мед.

Кількість порцій 10
Час приготування 30 хв

  1. 1. Фініки — 300 г.
  2. 2. Яблука — 330 г.
  3. 3. Олія рослинна — 50 мл.
  4. 4. Мед — 30 г.
  5. 5. Пластівці вівсяні — 200 г.
  6. 6. Борошно пшеничне — 100 г.
  7. 7. Розпушувач — 10 г.
  8. 8. Лимон — 1 шт.
  9. 9. Горіхи волоські — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблука помити, очистити від шкірки і видалити серцевини. З фініків видалити кісточки. Нарізати яблука і фініки кубиками.

  2. Лимон помити. З лимона зняти цедру (натерти на дрібній тертці) і видавити сік. У сотейнику підігріти сік лимона, цедру, мед.

  3. Додати в сотейник фініки і проварити 5-7 хвилин. Потім додати яблука, олію, вівсяні пластівці і просіяне з розпушувачем борошно. Довести тісто до однорідної консистенції.

  4. Духовку розігріти до 180°C. Викласти тісто у форму для випікання і поставити в духовку. Випікати близько 20 хвилин, потім дістати, розрізати на шматочки і ще раз поставити випікати на 5-7 хвилин.