Качка в медовій карамелі з яблуками
- 1. Філе качки — 2 шт.
- 2. Апельсини — 2 шт.
- 3. Яблука — 2 шт.
- 4. Часник — 1 шт.
- 5. Перець чилі — 1 шт.
- 6. М'ята свіжа — 1 г.
- 7. Чебрець — 1 г.
- 8. Какао — 5 г.
- 9. Мед квітковий — 60 г.
- 10. Соус соєвий — 40 мл.
- 11. Масло вершкове — 20 г.
- 12. Олія рослинна — 50 мл.
- 13. Сіль — за смаком
- 14. Перець чорний мелений — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Качку промити під холодною водою, по всій шкурі обережно ножем зробити розрізи невеликі, натерти сіллю і перцем качку, змастити олією.
Поставити на вогонь сковороду, розігріти, обсмажити качку з обох сторін по 1,5 хвилини. Духовку розігріти до 180°С, випікати качку 20 хвилин.
Яблука очистити і нарізати великими шматочками, з перцю нарізати дві тонкі пластини, дрібно нарубати.
Висипати яблука в невелику каструлю, додати вершкове масло, третину меду, чилі перець, какао, чебрець, всі інгредієнти змішати, обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.
З апельсинів видавити сік в окрему каструлю, висипати подрібнений часник, поставити на вогонь, випарувати половину рідини. Влити мед, що залишився, і соєвий соус, перемішати, варити на сильному вогні, до консистенції густого сиропу 4 хвилини, після витягнути часник.
Дістати качку з духовки, змастити третиною сиропу, випікати при 250°С на верхній полиці 30 секунд. Повторити натирання сиропом два рази з наступним випіканням протягом 30 секунд.
При подачі викласти качку і яблука на тарілку, полити соусом, що залишився, прикрасити м'ятою.