Юшка з форелі
Юшка є однією з найдавніших страв російської кухні. Цікаво відзначити, що в XI-XII століттях юшкою називали будь-який суп. Тому в той час термін «юшка» завжди вимагав додаткового визначення: юшка куряча, юшка з лебеді, юшка горохова, юшка рибна. Але наприкінці XVII століття назва «юшка» закріплюється виключно за рибним супом. Різновидів юшки є багато. Хтось скаже, що юшка це не домашня страва, а похідна. Уявіть собі, галявина, блакитне небо, чисте прохолодне повітря, легкий серпанок туману над водою. Звичайно, в таких умовах не тільки юшка вийде смачнішою. Але якщо можливості на природу виїхати немає, тоді приготуйте юшку з форелі прямо на кухні. А сьорбаючи її мрійте, що в майбутньому ви будете їсти юшку на природі.
- 1. Вода — 3 л.
- 2. Картопля — 3 шт.
- 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 4. Лавровий лист — 5 шт.
- 5. Перець чорний горошком — за смаком
- 6. Сіль — 1 ст. л.
- 7. Кріп — 1 пучок
- 8. Форель — 2 кг.
- 9. Цибуля зелена — 1 пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Форель почистити, прибрати нутрощі, натерти сіллю. Покласти в каструлю, зверху накрити кришкою, прибрати поки в холодильник.
Воду в каструлі поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити воду за смаком.
Картоплю помити, почистити, нарізати на кубики, висипати в киплячу воду.
Цибулю нарізати, висипати до картоплі в каструлю, коли картопля буде готова. Сюди ж додати чорний перець горошком, лавровий лист, варити 15 хвилин.
Дістати з холодильника рибу, покласти рибу в бульйон. Варити 20-30 хвилин на середньому вогні. Після, дістати рибу з каструлі, розділити її на шматочки порційні, розлити юшку по тарілках, покласти в кожну шматочок риби, посипати зеленню.