Гарбузовий соус
Гарбуз це багатий плід як за змістом корисних речовин, так і за способом застосування. Яскравий овоч привертає особливу увагу в кулінарії. Усі ми раніше використовували цей плід для приготування каш, соків, супів, але мало хто знає, що з нього можна приготувати соус. Перець, цибуля і помідор стануть напарниками гарбуза - ну просто набір надзвичайно корисних продуктів! Хочете поліпшити самопочуття і зміцнити імунітет - звертайтеся до гарбуза. Саме він дасть фору будь-якому іншому овочу як за унікальним змістом вітамінів, так і за популярністю вживання. З чим же все-таки подають гарбузовий соус? - запитаєте ви. В основному до гарячих, або холодних страв. З макаронами буде дуже смачно. Спробуйте і помаранчевий настрій вам забезпечений!
- 1. Гарбуз (очищений) — 350 г.
- 2. Перець болгарський червоний — 1 шт.
- 3. Помідор — 3 шт.
- 4. Цибуля — 1 шт.
- 5. Часник — 2 зубчики
- 6. Лимонний сік — 2 ч. л.
- 7. Олія оливкова — за смаком
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
- 9. Спеції — за смаком
- 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Насамперед помити усі овочі: гарбуз, помідори, цибулю, перець і часник. Потім очищений гарбуз нарізати на шматочки; помідори розрізати навпіл; перець, очищений від насіння також розрізати на дві частини; цибулю і часник звільнити від лушпиння.
Підготувати деко. Застелити фольгою і збризнути маслом. Викласти усі овочі. Посолити, поперчити, додати трави і полити оливковою олією.
Помістити деко з овочами в розігріту до 200°C духовку. Запікати 40 хвилин.
Готові овочі остудити. Зняти шкірку з помідорів і перцю. Помістити овочі у блендер і подрібнити їх до однорідності. Посолити і приправити за смаком. Додати лимонний сік. Перемішати.