Сирний пиріг "Забава"
- 1. Вершкове масло — 130 г
- 2. Яйця — 4 шт.
- 3. Цукор — 170 г
- 4. Розпушувач — 1 ч.л.
- 5. Ванільний цукор — 1,5 ч.л.
- 6. Какао — 1 ч.л. (з гіркою)
- 7. Борошно — 1,5 склянки (або більше)
- 8. Сир — 500 г
- 9. Крохмаль — 1 ч.л.
- 10. Родзинки — за смаком
- 11. Горіхи — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вершкове масло (100 г.) розтопити і охолодити.
Борошно просіяти з розпушувачем.
Одне яйце злегка збити.
У велику миску влити олію, додати цукор (1/3 склянки), ванільний цукор (0,5 ч.л.) і все перемішати.
Какао через сито всипати до цієї маси і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
Слідом додати збите яйце і ще раз все перемішати вінчиком або виделкою.
Порціями ввестиь борошно з розпушувачем і замісити гладеньке тісто.
Від отриманого тіста відокремити 1/3 частину і прибрати в морозильник.
Решту тіста розкачати і викласти у форму.
Родзинки або інші сухофрукти для начинки промити і замочити.
Решту вершкового масла розтопити.
Яєчні білки з двох яєць, що залишилися, відокремити від жовтків і прибрати в холодильник. Жовтки злегка збити.
Сир викласти в миску і розім'яти виделкою. Якщо хочеться, щоб начинка мала кремову консистенцію, треба пропустити сир через сито або протерти його блендером. Додати решту цукру, ванільний цукор і все добре перемішати.
Влити вершкове масло, додати жовтки і крохмаль і ще раз добре перемішати.
За бажанням ввести в начинку родзинки, горіхи та інші наповнювачі.
Охолоджені білки збити міксером в міцну піну. Ввести їх в сирну масу і акуратно перемішати знизу догори, щоб вони не опали.
Отриману сирну начинку викласти на тісто і розрівняти.
На терці натерти заморожену частину тіста і, рівномірно розподіливши її, насипати верхній шар пирога. Випікати пиріг у нагрітій до 180°C духовці близько 30 хвилин.