Сирний пиріг з чорницями
- 1. Вершкове масло або маргарин — 150 г
- 2. Цукор — 300 г + 1 ст.л.
- 3. Ванільний цукор — 2 ч.л.
- 4. Яйця — 5 шт.
- 5. Пшеничне борошно — 250 г
- 6. Розпушувач — 2 ч.л.
- 7. Сир (будь-якої жирності) — 600 г
- 8. Чорниця (свіжа або заморожена) — 300 г
- 9. Цукрова пудра для посипки — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Масло розтерти з цукром (150 г.) і ванільним цукром. Додати 1 яйце, перемішати.
У цю масу просіяти борошно і розпушувач, замісити не дуже круте тісто. Прибрати його на деякий час в холодильник, щоб його легше було викладати у форму.
Духовку нагріти до 180°C.
Для начинки у решти яєць відокремити білки від жовтків. Білки на час прибрати в холодильник. Жовтки розтерти з цукром, що залишився (крім 1 ст.л.).
Сир протерти блендером або пропустити через сито.
З'єднати сир з жовтками, додати крохмаль і все добре вимішати.
Охолоджені білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Додати їх в сирну масу, акуратно перемішуючи знизу вгору в одному напрямку, щоб білки не осіли.
Форму змастити маслом або застелити промасленим пергаментним папером. Викладіть в неї тісто, рівномірно розподіляючи його по дну і формуючи високі бортики.
На тісто викласти сирну начинку, розрівняти.
У чорницю додати 1 ст.л. цукру і протерти ягоду блендером.
Розподілити ягоду по сирній начинці і злегка перемішати.
Випікати пиріг у розігрітій духовці близько 40 хвилин до готовності начинки (якщо він почне пригорати - накрити його фольгою і продовжити готування). Для подачі за бажанням можна посипати пиріг цукровою пудрою і прикрасити ягодами.