Торт "П'яна вишня"
- 1. Вишня (свіжа або свіжеморожена) — 2 склянки
- 2. Коньяк, бренді або горілка — 1 склянка
- 3. Яйця — 5 шт.
- 4. Цукор — 200 г
- 5. Сметана — 2 ст.л. (з гіркою)
- 6. Борошно — 150 г
- 7. Ванільний цукор — 1 ч.л.
- 8. Какао — 6 ст.л.
- 9. Вершкове масло — 250 г
- 10. Згущене молоко — 200 г
- 11. Цукрова пудра — 4 ст.л. (з гііркою)
- 12. Чорний шоколад — 100 г
- 13. Картопляний крохмаль — 1 ст.л.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
З вишень видалити кісточки і залити їх алкоголем. Накрити харчовою плівкою, прибрати в холодильник і дати настоятися не менше 12 годин (можна настоювати довше). Крім бренді, горілки або коньяку можна також використовувати вишневу наливку або червоне вино. Якщо вишня дуже кисла, можна також посипати її цукром (приблизно 2 ст.л.).
Для бісквіту жовтки відділити від білків (білки прибрати в холодильник). У миску з жовтками всипати цукор і ванільний цукор і розтерти все до білого кольору.
Додати сметану, перемішати. Потім поступово невеликими порціями просіяти в миску борошно і какао (4 ст.л.) і ще раз все перемішати.
Охолоджені білки збити в міцну піну до появи піків. Обережно ввести білки в тісто, щоразу додаючи приблизно по 1/3, і перемішуючи тісто знизу догори.
Форму для випічки застелити пергаментом, змастити його вершковим маслом і акуратно влити тісто. Випікати корж в розігрітій до 180°C духовці приблизно 30 хвилин (перші 20 хвилин ні в якому разі не можна відкривати духовку, інакше бісквіт опаде). Готовність бісквіта перевіряти, проткнувши його дерев'яною паличкою.
Дати коржу трохи охолонути, потім дістати з форми і залишити на деякий час (краще всього на добу), щоб він відлежався.
Після закінчення цього часу акуратно, щоб не поламати, зрізати з коржа весь верхній шар - він повинен бути товщиною приблизно 1,5 см. Відкласти його.
Потім м'якыть коржа подрібнити ножем, не торкаючись дна і стінок, і обережно вийняти її - повинна залишитися основа з тіста зі стінками і дном товщиною приблизно 1-1,5 см. Пройтися ложкою по стінках і дну, щоб вирівняти поверхню. Отриману крихту відкласти.
Вишню процідити через сито. Алкоголь зберегти. Полити ним дно і стінки коржа для просочення. Приблизно 1-2 ст.л. рідини можна залишити для крему і 4 ст.л. для глазурі.
Вершкове масло (200 г.) розм'якшити, залишивши його при кімнатній температурі.
Збити масло міксером до пишноти, поступово вливаючи згущене молоко. Збивати, поки маса не стане однорідною. Влити алкоголь і все добре перемішати.
Отриманим кремом тоненько промастити "коробочку" з коржа. Потім всипати в крем бісквітну крихту і вишні і все добре перемішати - у вас вийде начинка для торта.
Наповнити цією начинкою основу з коржа, накрити верхнім шаром - бісквітною "кришкою", щільно притиснути її і прибрати торт у холодильник.
Тим часом приготувати глазур. У невеликій каструльці розтопити решту вершкового масла, всипати цукрову пудру і проварити все, помішуючи, до її повного розчинення.
Всипати решту какао, алкоголю, крохмалю і поламаний на шматочки шоколад. Помішуючи, довести масу до розчинення шоколаду, зняти з вогню і трохи охолодити, так щоб глазур була ледь теплою.
Отриманою глазур'ю в кілька прийомів облити верх і боки торта. Прибрати торт в холодильник до застигання глазурі, після чого його можна подавати. Декорувати торт можна на свій смак - для цього його можна прикрасити, наприклад, візерунками з масляного крему і вишнями.