Торт "Медовий поцілунок"
- 1. Борошно — 500 г.
- 2. Дріжджі — 25 г.
- 3. Цукор — 75 г.
- 4. Молоко — 130 г.
- 5. Масло — 200 г.
- 6. Сіль — щіпка
- 7. Мед — 220 г.
- 8. Мигдаль — 100 г.
- 9. Яйця — 2 шт.
- 10. Желатин — 25 г.
- 11. Вершки — 75 г.
- 12. Кисломолочний сир — 250 г.
- 13. Ваніль — 2 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Просіяти борошно в миску. У центрі зробити поглиблення і покришити туди дріжджі, додавши 1 ст. ложку цукру і трохи теплого молока (120г.), завести опару. Накрити чистим рушником і дати підійти в теплому місці приблизно 15 хвилин.
Додати до опари ще 70 г. цукру, сіль і дрібно посічене масло (50 г.). За допомогою міксера ретельно вимісити тісто до утворення гладкої кульки. Накрити і поставити в тепле місце на 1 годину.
Потім для прикраси змішати ваніль, 150 г. меду, 150 г. масла. Отриману масу нагріти і кип'ятити протягом 2 хвилин. Всипати подрібнений мигдаль і поставити охолоджуватися.
Для випічки викласти деко пергаментним папером. Тісто добре вимісити, розкачати і викласти на деко. Накрити і залишити на 30 хвилин підійти, нагріти духовку до 200°С. Вологою лопаткою нанести мигдалеву масу поверх тіста і розрівняти її. Випікати в духовці протягом 25 хвилин до утворення золотистої скоринки. Потім корж викласти на кухонну решітку і дати охолонути.
Для начинки збити білки в тугу піну. Желатин розвести у воді. Вершки змішати з 70 г. меду, нагріти і дати прокипіти цій суміші 1-2 хвилини. Зняти каструлю з плити.
Розпустити желатин в гарячих вершках при постійному помішуванні. Додати жовтки, а потім по ложечці - сирну масу. Охолодити масу. Коли вона почне остигати, перетворюючись в желе, ввести в неї збитий білок. Охолоджений корж розрізати навпіл, нижню частину промазати начинкою, поверх покласти верхню частину. Почекати до повного охолодження, зберігати в холодильнику.