Торт "Баядерка"
- 1. Борошно — 30 г.
- 2. Яйце — 7 шт.
- 3. Ревінь (стебло) — 350 г.
- 4. Цукор — 120 г.
- 5. Білий шоколад — 150 г.
- 6. Желатин — 9 г.
- 7. Вершки (30 %) — 500 г.
- 8. Лимон — 2 шт.
- 9. Маракуйя (пюре) — 30 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Приготувати бісквіт. Для цього збити жовтки (5 шт.) з цукром (45 г.). В окремій мисці білки (2 шт.) зі щіпкою солі. У суміш із жовтками підсипати борошна і 1/3 білків, добре перемішати. Потім вмішати білки, що залишилися.
Узяти пергамент і намалювати на ньому 2 кола діаметром 16 см. Помістити тісто в кондитерський мішок і відсадити по спіралі на лист.
Духовку розігріти до 220°C. Випікати бісквіт 10-15 хвилин не більше.
Перейти до приготування начинки з ревеню. Для цього: листовий желатин (2 г.) замочити в холодній воді. Стебла ревеню помити, очистити від шкірки і нарізати дуже маленькими кубиками (приблизно 7 мм.). Викласти в посудину. Додати цукор (25 г.), лимонний сік (вичавлений з одного лимона) і варити до м'якості, при цьому періодично помішуючи. Віджати желатин і з'єднати з сумішшю із ревеню. Перемішати.
Підготувати форму діаметром 18 см. Застелити харчовою плівкою. Вилити на неї желе і заморозити.
Приготувати просочення для бісквіта. Для цього 30 г. маракуї, 50 г. цукру і 50 г. води змішати. Довести до кипіння. Як тільки цукор розчиниться, зняти з плити.
Підготувати мус із білого шоколаду. Для цього: желатин (7 г.) замочити в холодній воді; шоколад розтопити краще всього на водяній бані. У каструлю влити 150 мл. вершків. Натерти цедру лимона (чи лайму) і так само додати до вершків. Довести суміш до кипіння. Процідити на шоколад. Перемішати. До шоколаду додати заздалегідь віджатий желатин. Ганаш (крем, що вийшов з шоколаду) збити блендером. Вершки, які залишилися збити до "стійких піків". Ввести в ганаш.
З'єднати всі підготовлені інгредієнти. Готовий бісквіт укласти у форму діаметром 20 см. Борти форми викласти ацетатною або харчовою плівкою. Бісквіт просочити раніше приготованим просоченням із маракуйї.
Желе з ревеню покласти зверху на бісквіт. Заповнивши при цьому проміжок форми мусом, і покрити верхівку желе. Акуратно розрівняти.
Другий бісквіт укласти поверх першого. Просочити. Викласти увесь крем, що залишився і розрівняти поверхню. Заморозити торт в холодильнику (морозильній камері). Приблизно займе заморожування 1 годину.
Форму вийняти з холодильника. Плівку прибрати. Дати розморозитися деякий час. Прикрасити.