Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід випічка літо › Літній торт
Літній торт

Літній торт

Влітку завжди хочеться чогось легкого, свіжого і приємного. Щоб побалувати себе смачними солодощами з натуральних ягід, фруктів і глазурі, спробуйте приготувати літній торт, рецепт якого ми пропонуємо Вашій увазі. Смачне поєднання ягід, згущеного молока та білого шоколаду подарує Вам гарний настрій. І Ви захочете насолоджуватися цим тортом ще.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Вершкове масло — 400 г
  2. 2. Цукор — 200 г
  3. 3. Яйця — 2 шт.
  4. 4. Борошно — 500 г
  5. 5. Сіль — 3 г
  6. 6. Варене згущене молоко — 350 г
  7. 7. Білий шоколад — 400 г
  8. 8. Цукрова пудра — 2 ст. л.
  9. 9. Молоко — 30 мл
  10. 10. Полуниця — 100 г
  11. 11. Чорниці — 100 г
  12. 12. Вишні — 100 г
  13. 13. Черешня — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розм'якшене вершкове масло добре розтерти з цукром, додати сіль, одне ціле яйце і один жовток і перемішувати, поступово додаючи борошно. Тісто повинно вийти однорідним і достатньо пружним.

  2. Духовку розігріти до 200 градусів.

  3. Тісто розділити на 3 частини і покласти на 15 хвилин у холодильник. Розкатати коржі товщиною 4-5 мм потрібної вам форми (на фото круглої форми) і випікати на пергаментному папері (це важливо) близько 10-15 хвилин.

  4. Гарячі коржі повністю охолодити.

  5. Ретельно збити м'яке вершкове масло з банкою вареного згущеного молока. Умовно розділити отриманий крем на три частини і рівномірно змастити коржі майбутнього торта.

  6. Залиште його просочуватися, а тим часом підготуйте ягоди. Їх потрібно ретельно помити і добре висушити (можна покласти на паперовий рушник).

  7. На водяній бані розтопити плитки білого шоколаду, додати 30 мл молока і дві столові ложки просіяної цукрової пудри. Довести отриману суміш до однорідної консистенції і залишити вистигати (але стежте, щоб вона не застигла, а просто охолола).

  8. На готові змащені коржі частинами вилити білу глазур і рівномірно розподілити її по всій поверхні торта і прикрасити ягодами. Готовий торт потрібно поставити в холодильник як мінімум на годину для того, щоб глазур застигла.