Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід важкий другі страви літо › Щука фарширована
Щука фарширована

Щука фарширована

По щучому велінню, по моєму бажанню ... Ось такі виникають казкові асоціації. У процесі приготування страви Ви зрозумієте, що знімати шкіру зі щуки не так складно, як Вам здавалося: потрібно, акуратно підрізаючи ножем шкіру з боку голови по колу, поступово вивертати її навиворіт в сторону хвоста. Треба відзначити, що шкіра у щуки досить міцна. Щоб не пошкодити її, для підстраховки залишайте тонкий шар м'яса (приблизно 1-2 мм). У Вас повинна вийти ціла, без дірочок панчоха. Цю оригінальну панчоху Ви нафаршируєте смачною начинкою. Подають цю страву холодною. Тут як не можна до речі виявиться соус із хріном. Прикрасити фаршировану щуку можна дольками лимона.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Щука — 700 г.
  2. 2. Хліб — 100 г.
  3. 3. Молоко — 200 мл.
  4. 4. Яйце — 1 шт.
  5. 5. Зварений рис — 2 ст. л.
  6. 6. Зелень — за смаком
  7. 7. Майонез — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Цибуля — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Щуку почистити (черевце не розрізати), плавники не вирізати, голову відокремити, зябра видалити. По колу зробити надрізи, відокремлюючи шкіру від м'яса.

  2. Зняти з щуки шкіру.

  3. У основи хвоста відрубати кістку. З риби видалити нутрощі.

  4. Відокремити м'ясо від кісток.

  5. Хліб замочити в молоці.

  6. Через м'ясорубку пропустити м'ясо щуки, хліб і цибулю.

  7. Зелень дрібно покришити.

  8. Змішати м'ясо, цибулю, хліб, рис, зелень. Посолити, поперчити.

  9. У масу вбити яйце і ретельно перемішати.

  10. Отриманою масою нафарширувати шкіру щуки.

  11. Викласти на фольгу. Прикласти голову. Змастити майонезом. Загорнути фольгу.

  12. Запікати протягом години при температурі 180°C.

  13. Повністю охолодити, і тільки тоді фольгу розгорнути. Подавати щуку холодною.

  14. Прикрасити зверху за смаком.