Кальмари, фаршировані креветками
- 1. Великі очищені тушки кальмара — 4 шт.
- 2. Плавці та щупальця кальмара — 200 г.
- 3. Морожені креветки — 250 г.
- 4. Цибуля — 1 шт.
- 5. Яйця — 2 шт.
- 6. Сир — 40 г.
- 7. Борошно — 50 г.
- 8. Помідори — 250 г.
- 9. Біле вино — 200 мл.
- 10. Сіль — за смаком
- 11. Перець чорний мелений — за смаком
- 12. Петрушка — за смаком
- 13. Соняшникова олія — за смаком
- 14. Вода — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Креветки розморозити та обсмажити в невеликій кількості олії.
Зняти креветки з вогню і викласти на тарілку.
Розрізати цибулю навпіл і одну половину подрібнити, обсмажити до прозорого кольору.
Додати в сковороду креветки, плавники і щупальця кальмара, дрібно нарізані яйця, зварені вкруту, потертий сир і дрібно порізану петрушку.
Все ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком. Обсмажити хвилини 3-4, постійно помішуючи.
Отриману начинку трохи остудити і начинити їй кальмари. Відкритий край кальмара закріпити зубочистками.
Фаршировані кальмари обваляти в борошні і обсмажити в олії. Після чого зняти з вогню.
Для приготування соусу необхідно в тій же сковороді обсмажити на олії дрібно порізану другу половину цибулі.
Влити в сковороду вино і дати йому трохи випаритися. Потім додати дрібно нарізані помідори, попередньо очищені від шкірки. Тушкувати близько 10 хв.
Соус посолити і поперчити, а також додати води за смаком і залишити тушкуватися ще хвилин 30.
За 5 хвилин до закінчення тушкування соусу, додати в нього кальмари. Дати час прогрітися і страва готова.