Бісквіт "карамельний" без яєць
- 1. Молоко — 0,5 л.
- 2. Сухе молоко — 200 г.
- 3. Масло вершкове — 100 г.
- 4. Цукор — 550 г.
- 5. Борошно пшеничне — 200 г.
- 6. Йогурт — 50 мл.
- 7. Олія — 50 мл.
- 8. Пекарський порошок — 15 г.
- 9. Вершки — 120 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно всипати цукор (100 г.) в кастрюлю та поставити на плиту, на малий вогонь. На повільному вогні розплавити цей цукор, постійно помішуючи ложкою, та "кип'ятити" його до тих пір, поки він не потемнішає та не набуде коричневого кольору. Тепер влити в цукор гарячу воду (100 мл.) та тримати на вогні до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Після цього зняти з вогню та охолодити.
В охололий, отриманий сироп влити олію та йогурт. Добре все перемішати. Всипати просіяне борошно та пекарський порошок і добре все перемішати ложкою протягом однієї хвилини.
Підготувати форму для випікання. Для цього її потрібно змастити маслом та посипати борошном. Якщо цього не зробити, то витягнути корж після випікання буде дуже важко. Влити тісто в підготовлену форму, поставити в духовку та випікати при температурі 180°C протягом 20-30 хвилин. Якщо випікати в одній великій формі, то процес може затягнутися до однієї години. Перевірити, чи пропікся корж, можна звичайним сірником або зубочисткою.
Готовий корж повинен збільшитися в розмірі та покритися гарною рум'яною скоринкою. Далі потрібно приготувати карамель. Для цього потрібно змішати молоко, сухе молоко та цукор (3 склянки) в товстостінній кастрюлі та варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки маса не почне набувати коричневого відтінку. Після цього додати вершкове масло та варити до готовності, приблизно 1,5 години. Якщо варити менше то вийде гарне згущене молоко. Якщо трохи переварити, то вийдуть тверді іриски.
Потім потрібно змастити корж приготованою карамеллю. Якщо бісквіт випікався довго і він вийшов суховатим, то додатково перед змащуванням можна просочити корж цукровим сиропом. Зверху прикрасити збитими вершками вже нарізаний бісквіт.