Листкові кошики з виноградом і мигдальним кремом
- 1. Сіль — 1/4 ч. л.
- 2. Вода — 1/2-2/3 ст.
- 3. Вершкове масло — 250 г.
- 4. Цукор — 1 ч. л.
- 5. Борошно — 2 ст.
- 6. Яйце — 1 шт.
- 7. Вино — 1 ч. л.
- 8. Виноград (будь-який, але бажано без кісточок) — 300-400 г.
- 9. Мигдаль — 50 г.
- 10. Цукор коричневий — 50 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
На робочу поверхню просіяти борошно і викласти порізане на шматочки вершкове масло (200 г.). Посікти борошно з маслом ножем.
У холодну воду покласти цукор (1 ч. л.), сіль і розмішати до повного розчинення. У посічене борошно з маслом влити холодну воду і швидко замісити тісто.
Тісто накрити вологою серветкою або рушником і виставити в холодне місце на 2-3 години (можна залишити в холодильнику на ніч). Тісто дістати з холодильника і розкачати 2 рази, кожен раз складаючи тісто в 3-4 шари.
Поки тісто в холодильнику приготувати мигдальний крем. Мигдаль і коричневий цукор подрібнити в кавомолці або комбайні, додати вершкове масло (50 г.), борошно (1 ст. л.), 1 ч. л. ароматного алкоголю і одне яйце. Перемішати і відправити в холодильник на 5 - 10 хвилин.
Помити і обсушити невеликі грона винограду.
За допомогою чашки або форми для печива зробити шаблон, сильно вдавлювати не треба. Усередині зробити шаблон меншого діаметру. Акуратно ножем вирізати, щоб не заминалися краї (це важливо). По меншому шаблоном (маленьке коло) надрізати тісто (саме надрізати), це робиться для того, щоб при випічці краї тіста піднялися навколо начинки.
На середину покласти крем. На крем виноград. Відправити у розігріту до 220°С духовку на 20-25 хвилин. Крем повинен зарум'янитися, а тісто піднятися. Зверху можна посипати цукровою пудрою.