Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід плита яблука літо › Салат "Черепаха"
Салат "Черепаха"

Салат "Черепаха"

Салат «Черепаха» - один з найбільш незвичайних і оригінальних за змістом і оформленням салатів, особливо його по достоїнству оцінять маленькі діти. Його краще робити заздалегідь, щоб він міг добре просочитися. Якщо салат готується для дитячого свята, то майонез краще замінити сметаною. У цьому випадку, салат «Черепаха» вийде більш ніжним і стане безпечним для дитячого організму. Для основи даного салату можна використовувати курку, шинку або відварну червону рибу. Всі варіанти виходять дуже смачними. Такий салат прикрасить будь-який стіл, а легкий і ніжний смак підніме настрій.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Куряче філе — 200 г.
  2. 2. Яйця — 4 шт.
  3. 3. Яблука — 250 г.
  4. 4. Цибуля — 150 г.
  5. 5. Сир — 100 г.
  6. 6. Волоські горіхи — 100 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Майонез — за смаком
  9. 9. Перець горошком — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити куряче філе до готовності.

  2. Остудити і дрібно нарізати.

  3. Цибулю дрібно нарізати.

  4. Залити його окропом, залишити на 10 хвилин. Потім воду злити, цибулю промити в холодній воді.

  5. Яйця зварити. Відокремити жовтки від білків. Окремо білки і жовтки натерти на дрібній тертці.

  6. Сир також натерти на дрібній тертці.

  7. Яблуко натерти на тертці.

  8. Подрібнити горіхи в блендері, залишивши цілими кілька штук.

  9. На пласке блюдо викласти білки у формі овалу, трохи посолити, змастити майонезом.

  10. На білки викласти філе, розрівняти, змастити майонезом.

  11. Далі шар цибулі.

  12. На цибулю викласти яблуко, змастити майонезом.

  13. Столову ложку тертого сиру відкласти, решту сиру викласти на яблуко, змастити майонезом.

  14. На сир викласти жовтки, змастити майонезом.

  15. Посипати горішками зверху.

  16. З цілих горіхів зробити лапи черепасі.

  17. З сиру скачати голову черепахи, очі - горошини чорного перцю.